Door kunst kunnen mensen een stukje geloof terugvinden

Kunst kan ertoe bijdragen dat mensen zich ergens mee verbonden voelen, zingeving ervaren, zelfsturend zijn. Door kunst kunnen mensen meedoen en een stukje geloof terug vinden.

Mijn doel is kunst toegankelijk maken voor een breed publiek en het een maatschappelijke waarde toe te kennen. Ik geloof dat kunst een belangrijke rol speelt in ons leven en bijdraagt aan ons welzijn en geluk.

Onder woorden brengen van wat leeft schept waarde. Het geeft ruimte aan wat mensen bezighoudt maar niet makkelijk in woorden uitgedrukt wordt. Kunst legt bloot, wijst, stuurt, relativeert, verbindt en zet in beweging.

De kracht van kunst is groot en speelt een belangrijke rol in onze omgang met elkaar.

Volgens mij zijn we allemaal verantwoordelijk voor de maatschappij, een cliché maar zo waar als een koe; die begint bij jezelf en elk steentje telt. Ik wil mijn steentje bijdragen door middel van kunst.

Het gegeven dat we als mens iets te brengen hebben in deze wereld, dat is waarom ik doe wat ik doe. Kunst inzetten als een belangrijke maatschappelijke macht en onmisbare schakel in een democratische samenleving: door middel van kunst kun je autonomie aan de mensen terug geven. Het kan helpen mensen dichter bij elkaar te brengen en een gesprek opleveren. Kunst is daarvoor een krachtig middel.

Waarheid, zin en betekenis krijgen steeds meer waarde en ook al leven we in een tijdperk van ‘snel, veel en oppervlakkig’; een omwenteling is onvermijdelijk. Mensen willen waarde, waardigheid, waarheid en zeggenschap.

Mijn camera en pen zijn mijn gereedschappen. Het is mijn verbinding met de wereld. Het zijn mijn wapens. Niet om te strijden, hoewel dat soms noodzakelijk is. Het is mijn tegengeluid aan de wereld en tegelijkertijd een ode aan alles wat kostbaar is.

Winkelwagen